Scroll Top

Επικοινωνία με τα ζωα και Ρεικι

Το Ρέικι είναι  μια ιαπωνική τεχνική για τη μείωση του στρες και τη χαλάρωση που προωθεί επίσης τη θεραπεία. Λειτουργεί όταν τοποθετούμε τα χέρια πάνω στο θεραπευμένο ή  με αποστολή ενέργειας μέσω των συμβόλων της, από απόσταση και βασίζεται στην ιδέα ότι μια αόρατη ” δύναμης της ζωής” ρέει μέσα από εμάς και είναι αυτό που μας κάνει να ζούμε. Εάν η «δύναμη της ζωής»  είναι χαμηλή, τότε είμαστε πιο πιθανοί να αρρωστήσουμε ή να αισθανόμαστε άγχος και αν είναι υψηλός, είμαστε πιο ικανοί να είμαστε ευτυχείς και υγιείς.
Ο ιδρυτής είναι ο Mikao Usui. Η λέξη Ρέικι αποτελείται από δύο ιαπωνικές λέξεις – το Rei που σημαίνει «Σοφία του Θεού ή την ανώτερη δύναμη» και το Κι που είναι «ενέργεια της δύναμης της ζωής». Ταυτόχρονα, στα Ελληνικά το ρέει εννοεί κίνηση και Ρέικι, κίνηση της ενέργειας.  Έτσι, το Ρέικι είναι στην πραγματικότητα “πνευματικά καθοδηγούμενη  δύναμης της ζωής”. (1)

                             Επιστημονική έρευνα στο Reiki

Η Lynne McTaggart, συγγραφέας του βιβλίου “Το Πείραμα  της Πρόθεσης”, ανέφερε διάφορες επιστημονικές έρευνες που έγιναν για το Ρέικι και άλλες θεραπευτικές μεθόδους, μέσα από τα χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2006, οι M. Connor και G. Schwartz παρουσίασαν τα αποτελέσματα του πειράματός τους στο Tucson της Αριζόνα. Σε αυτό, περιέγραψαν τον τρόπο σύγκρισης αυτών των μετρήσεων μεταξύ μιας ομάδας επαγγελματιών του Ρέικι, λαμβάνοντας μετρήσεις κοντά σε κάθε χέρι όλων των θεραπευτών κατά τις εναλλασσόμενες περιόδους (ενώ αυτοί οι θεραπευτές “διοχέτευαν ενέργεια” και έπειτα όταν δεν έκαναν τίποτε), μια ομάδα Master Healers και μια ομάδα ανθρώπων που δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ. Όταν αναλύθηκαν τα αποτελέσματα, ανακάλυψαν ότι και οι δύο ομάδες θεραπευτών (Reiki και master healers) κατέδειξαν σημαντικές διακυμάνσεις πολύ χαμηλών παλμών  ενός μαγνητικού πεδίου που προέρχονται από τα δύο χέρια.

Η Lynne McTaggart συσχετίζει την ικανότητα θεραπείας με την ύπαρξη συγκεντρωμένη εστίασης ή “μέγιστης προσοχής”. Σημειώνει, στο βιβλίο της ότι ο θεραπευτής Ρέικι  Dr Constance Johnson μπορεί να επιστρέψει σε μια “αλλαγμένη κατάσταση” κατά βούληση.

Επίσης, στο 2006, ο Gary Schwartz (Πανεπιστήμιο της Αριζόνα) έκανε μια άλλη έρευνα για το Ρέικι, αυτή τη φορά μετρώντας τις παραλλαγές που επηρεάζουν την επούλωση. Η έρευνά του ξεκίνησε ως μια απλή μελέτη της πρόθεσης θεραπείας από τους επαγγελματίες του Reiki. Στη συνέχεια κατέθεσε τη βοήθεια του Beverly Rubik (βιοφυσικός), ιδρυτικό διευθυντή του «Κέντρου Επιστημονικών Συνόρων» στο Temple University της Φιλαδέλφειας. Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά επιτυχημένα.

                         Στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Jeannie Helton-Vos, Animal Communicator,  δάσκαλος Ρέικι, δάσκαλος της Animal Totem, εγκεκριμένος θεραπευτικός ιατρός INEH και συγγραφέας,  στο Michigan ,  μοιράστηκε την εμπειρία της με το Ρέικι: «Ξεκίνησα το Ρέικι επειδή είχα διαγνωστεί με ινομυαλγία. Σύντομα συνειδητοποίησα πόσο επωφελής ήταν και επίσης όταν άρχισα να θεραπεύω άλλους ανθρώπους συνειδητοποίησα πόσο δυνατή μέντιουμ ήμουν. Μετά από δύο χρόνια πρακτικής, πήρα ένα γραφείο σε ένα πνευματικό κέντρο για να  εμβαθύνω την πρακτική μου. Μια μέρα ήμουν εκεί  και  ήρθε μια κυρία  να με δει σε έκτακτη ανάγκη. Το κουτάβι της ήταν πολύ άρρωστο και με ρώτησε αν θα μπορούσα να  του στείλω  Reiki και να μιλήσω σε αυτόν όπως έκανα για τους ανθρώπους ….. ειλικρινά δεν ήξερα αν μπορούσα εκείνη τη στιγμή! Έτσι, συνδεόμουν με την ψυχή του κουταβιού και έκανα κλήση στους πνευματικούς βοηθούς μου  και προς μεγάλη μου έκπληξη ξαφνικά έβλεπα από  μέσα από τα μάτια ενός μικρού μαύρου κουταβιού! Μου έδειξε κάποιοn  που έμοιαζε με τον κτηνίατρο του. Ο κτηνίατρος έλεγε ότι το κουτάβι ήτανε αφυδατωμένο. Μετά,  μου έδειξε μέσα σε ένα σπίτι. Το περιέγραψα σε αυτήν και είπα ότι το πιάτο με νερό είναι άδειο. Στη συνέχεια έστειλα μακρινό Ρέικι στο κουτάβι. Αφού ήρθα έξω από το διαλογισμό και άνοιξα τα μάτια μου την κοίταξα και το στόμα της ήταν ορθάνοιχτο και ήταν έκπληκτη . Μου είπε: “Είπες ότι δεν ήξερες αν θα μπορούσες να μιλήσεις με ζώα! Είναι σε αυτό το κτηνιατρικό γραφείο με τον σύζυγό μου που έχει το πουκάμισο και γενειάδα που περιγράψατε. Αυτό είναι και το πιάτο που περιγράψατε στην κουζίνα μου και κρατούσαμε το νερό τη νύχτα επειδή τον εκπαιδεύουμε να μην κάνει πιπί μέσα! “Ήμουν επίσης συγκλονισμένη, αλλά κυρίως το γεγονός ότι μπορούσα να δω με τα μάτια του! Τελικά, έδωσαν στο κουτάβι περισσότερο νερό, τον έβγαζαν κάθε δύο ώρες για τις ανάγκες του και το Ρέικι έκανε «θαύματα» είπε την επόμενη μέρα, όταν επέστρεψε για να με ενημερώσει για το πώς ήταν το κουτάβι. Μου είπε: “Νομίζω ότι βρήκατε την κλίση σας.” Lol … καλά είπα! Από εκείνη την μέρα έχουν περάσει χιλιάδες πελάτες με ζώα, έκανα μια ομάδα Ρέικι  για ζώα το 2009 (Animal Communication Sacred Voices) και είχαμε χιλιάδες επιβεβαιώσεις των ωφελειών του Ρέικι για ζώα. “(3)

                                     Στην Ελλάδα

Η Ευγενία Γερασιμίδου γεννήθηκε στην Αντίς Αμπέμπα – Αιθιοπίας και από την εφηβεία άρχισε να ασχολείται με το πνευματικό της κομμάτι κάτι που το συνεχίζει μέχρι και σήμερα.  Παρά το γεγονός ότι σπούδασε Μάρκετινγκ και εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες, έχει γίνει Reiki Master για τα τελευταία δέκα χρόνια και έχει δει πολύ καλά αποτελέσματα ειδικά με το Ρέικι για τα ζώα. Μία φορά, έδειξε στην κόρη της ότι ένα τριαντάφυλλο  που ήτανε σε κακή κατάσταση μπορούσε να ζήσει  ξανά: η Ευγενία και η κόρη της, του έδωσαν Ρέικι και το τριαντάφυλλο ξαναγέμισε . Η κόρη της, τότε ένα μικρό παιδί, γοητεύτηκε από το αποτέλεσμα και έγινε δάσκαλος όπως η μητέρα της. Ενώ έζησε στην Αιθιοπία, έσωσε διαφορετικές ζωές διαφορετικών ζώων:  μια φορά, μόλις της δόθηκε ένα κουτάβι ενός μηνός το οποίο ήταν σοβαρά άρρωστο. Αυτή και η κόρη της (ήδη  δασκάλα Ρέικι ) εφάρμοσαν το Ρέικι και τα σύμβολά του στο κουτάβι για μισή ώρα και το κουτάβι επέζησε για να γίνει ο σκύλος της Ευγενίας μέχρι να πεθάνει σε βαθιά γεράματα. Εκείνη την εποχή, κουτάβια πωλούνταν στους δρόμους της Αντίς Αμπέμπα και, αν δεν είχαν πωληθεί, εξοντώνονταν αργότερα. Ένα  κουτάβι διέφυγε κάτω από ένα αυτοκίνητο και αργότερα βρέθηκε από την Ευγενία. Ήταν σοβαρά άρρωστο και η Ευγενία  ξανά και ξανά, εφάρμοσε τα σύμβολα του Ρέικι και έσωσε το κουτάβι. Η Μάστερ Ρέικι  χρησιμοποίησε πάντα το Ρέικι για τη θεραπεία ανθρώπων, ζώων και ακόμη και φυτών!
Η Ευγενία παρατήρησε ότι το Ρέικι είναι ικανό να αυξήσει την ενέργεια των ζώων, των ανθρώπων και των φυτών. Πιστεύει ότι το Ρέικι λειτουργεί ολιστικά σε ανθρώπους και ζώα και αναγνωρίζει ότι το Ρέικι είναι ο τρόπος για να αυξηθεί η πνευματική συνειδητοποίηση του κόσμου και ένας τρόπος για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Επιθυμώντας να εμβαθύνει τις σπουδές της στο Ρέικι, αργότερα έγινε δασκάλα άλλων μορφών όπως η Καρούνα Ρέικι (4).

                                        Στη Βραζιλία

Στη Βραζιλία, ο πνευματισμός και άλλες μορφές ολιστικής θεραπείας είναι ευρέως γνωστές και αποδεκτές. Ακόμα και ο πρώην πρόεδρος Λούλα Ντα Σίλβα αντιμετώπισε τον καρκίνο του με Ενεργειακό Θεραπευτή  (5) εκτός από τη συμβατική ιατρική περίθαλψη. Και στη Βραζιλία, το πρώτο σε απευθείας σύνδεση συνέδριο της επικοινωνίας με ζώα που διοργάνωσε η κτηνίατρος και η συγγραφέας Sheila Waligora, συνέβη πριν από λίγο καιρό. Στην περίπτωση αυτή, πολλοί θεραπευτές του  Ρέικι  εξέθεσαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έλαβε η ολιστική θεραπευτική αγωγή.

Η Suzana Machado ήταν ένας από τους ομιλητές και η ιστορία της είναι απλά καταπληκτική. Είναι αυτό που ονομάζουμε στη Βραζιλία: “Sensei Reiki”. Η Σουζάνα ήταν υπάλληλος  σε μια μεγάλη πολυεθνική. Όταν αποφάσισε να αλλάξει την καριέρα της, βρήκε ένα σεμινάριο  για την επικοινωνία με τα ζώα με την  Sheila Waligora και έχοντας πάντα αγαπήσει τα ζώα αποφάσισε να το κάνει. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ένας από τους συναδέλφους της, βλέποντας ότι ο σκύλος της Σουζάνα πονούσε (με δυσπλασία του ισχίου), προσφέρθηκε να κάνει  Ρέικι στο σκύλο της και προς έκπληξη της Σουζάνα, ο πόνος έφυγε αμέσως. Η Σουζάνα αισθάνθηκε εκείνη την στιγμή  ότι άνοιξε κάτι εντελώς νέο για αυτήν, σαν μια κουρτίνα να ανοίγει και να βλέπει τον ήλιο για πρώτη φορά.

Δεν ήθελε το μαγικό συναίσθημα να φύγει και πήρε όλη την εκπαίδευση του Reiki, τα επίπεδα Ι και ΙΙ και το προηγμένο Ρέικι για ζώα με τον κτηνίατρο Doctor Ricardo Gare (6). Αμέσως, αισθάνθηκε μια τεράστια αλλαγή στη ζωή της. Καθώς η εμβάπτιση της στον κόσμο του Reiki και η επικοινωνία των ζώων προχώρησαν, η αντίληψή της και η σχέση της με τον έξω κόσμο των ζώων και της φύσης άλλαξαν ολοένα και περισσότερο. «Εγώ άρχισα να βλέπω τα ζώα σε διαφορετικό φως» λέει «όντα σαν εμάς και όχι μέρος ενός συστήματος που εξυπηρετεί τις ανάγκες του ανθρώπου». Έγινε χορτοφάγος και άρχισε να ασκεί το Ρέικι σε ζώα, προσφέροντας τις υπηρεσίες της για καταφύγια. «Άρχισα να παρατηρώ, κατά τη διάρκεια της πρακτικής του Ρέικι, ότι τα ζώα έχουν τις ίδιες ή πολύ παρόμοιες ασθένειες με εκείνες που υπέστησαν οι ανθρώπινες οικογένειές τους.»

Αποφάσισε, λοιπόν, να αρχίσει να θεραπεύει όχι μόνο τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους τους, σε ένα  ξενοδοχείο  ζώων και ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας που άνοιξε στην πόλη του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Τα πάντα αντιμετωπίστηκαν με το Ρέικι, αποτελούσαν το περιβάλλον, το νερό και τα ζώα και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Ελέγχει πάντα (Byosen Reikan Ho είναι μια τεχνική που αναφέρεται στη σάρωση του ενεργειακού πεδίου κάποιου άλλου για να αντιληφθεί περιοχές ασυμφωνίας ή ασθένειας (7), ανθρώπους (οικογένεια ζώων) και ζώα που σημειώνουν συσχετισμό στους ενεργειακούς τους τομείς).

Η Σουζάνα αισθάνθηκε τότε ότι η επιλογή της ζωής της χρειαζόταν  περισσότερη αφοσίωση και έρευνα για να καταλάβει πλήρως την ιαπωνική μορφή του Ρέικι και την επιστημονική, φιλοσοφική και πνευματική του πλευρά. Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει το μάθημα για να γίνει Δασκάλα Ρέικι φτάνοντας μέχρι το Ιαπωνικό επίπεδο της Shinpiden (που σπάνια λαμβάνεται από τα δυτικά).
Αυτός ο δρόμος άλλαξε εντελώς τη ζωή της, όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά. με τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο, τη ζωή της και την ανθρώπινη εξέλιξη στο υλικό και πνευματικό επίπεδο. Θεωρεί το Ρέικι ως ολιστική μορφή που μπορεί να κάνει κανείς, να φτάσει: αυτογνωσία, εκπλήρωση, πληρότητα, επούλωση, θεραπεία  και ευτυχία. Για το λόγο αυτό άνοιξε το “espaço Reiki – Caminho para a Felicidade” όπου κάνει τις θεραπείες και τα μαθήματα Ρέικι που περιλαμβάνουν πάντα τα ζώα και την ενεργητική σχέση τους με τον άνθρωπο και τον κόσμο. Τα μαθήματα προσφέρονται στους επαγγελματίες της φροντίδας των ζώων, στους κτηνιάτρους, στις οικογένειες των ζώων και στόχος είναι οι άνθρωποι αυτοί να επιτύχουν την ισορροπία και την ευτυχία τους, ώστε να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να βοηθήσουν τα ζώα και να διευκολύνουν την εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης για τη βελτίωση της (8)

Σας ευχαριστώ Suzana Machado για τις υπέροχες φωτογραφίες.

** Κύρια φωτογραφία: Η Σουζάνα εφαρμόζει τη θεραπεία Reiki

Bibliography

  1. https://www.reiki.org/faqs/what-reiki
  2. Rubik et al ,. “In vitro effects on Reiki treatment on bacterial cultures: Role on experimental context and practitioner’s well being”, Journal of Alternative and Complementary medicine, 2006
  3. https://animalcommunicationsacredvoices.weebly.com/
  4. https://www.chrysinion.com/
  5. https://www.gospelprime.com.br/apos-tratamento-espirita-cancer-de-lula-desaparece/
  6. https://www.holisticvet-ricardogare.com/
  7. http://www.practicalreiki.com/blog/byosen-reikan-ho-scanning/
  8.  https://reikiefelicidade.wixsite.com/inicio?fbclid=IwAR2MrIuoRkDpveuq74wPWfXyXez5ih3k-EFC24gl6GTDm7T76njn0SSQRdE

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.