Scroll Top

Το μεγαλυτερο δωρο της ζωης μας

Ο σκοπός μου είναι να σας γράψω γιατί τα ζωάκια μας έρχονται  στην ζωή μας και στον πεπρωμένο μας … αλλά πως  να σας μιλήσω για το πεπρωμένο χωρίς να αναφέρω την μετενσάρκωση.

Είναι δύσκολο, σε μια χώρα που ο πληθυσμός  ακολουθεί μια Χριστιανική θρησκεία που πιστεύει ότι όταν πεθαίνουμε πάμε στο παράδεισο ή στην κόλαση, να μιλήσω για μετενσάρκωση; Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μπω σε καυγάδες ή σε φιλοσοφικές συζητήσεις. Σέβομαι οποιαδήποτε θρησκεία  και οποιοδήποτε πίστη. Όλοι έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν σε αυτό που θέλουν. Αλλά, είναι αδύνατον να μιλήσω για πεπρωμένο ή σκοπό της ζωής ενός ζώο χωρίς να αναφέρω την μετενσάρκωση.

Παιδική Ηλικία

Για να φανταστούμε ότι υπάρχει μετενσάρκωση…Πως μπορούμε να το ξέρουμε;

Για να κάνουμε ένα παιχνίδι.. Προσπαθείτε να θυμηθείτε την παιδική σας ηλικία, όταν είσαστε 3 ή 4 χρονών. Αν δεν μπορείτε, πηγαίνετε εκεί που μπορείτε να θυμηθείτε και μετά αναδρομικά πιο παλιά και πιο παλιά…Τι θυμάστε από αυτή την εποχή, τι σκεφτόσαστε τότε; Από που είχατε έρθει; ( Πριν να σας πούνε ότι ήρθατε από την μαμά ή τον μπαμπά σας). Τι μνήμες είχατε όταν είσαστε 2 χρονών;  Κάποιοι από σας, μπορείτε να θυμηθείτε κάποιες εικόνες που δεν ερχόταν από το περιβάλλον σας, κάποιες παράξενες εικόνες και ιστορίες.

Αυτό θυμήθηκα εγώ όταν ήμουνα μικρή: περπατώντας σε μια ζούγκλα, μπορούσα να νοιώσω το έδαφος και…4 πόδια. Τα φυτά και οι πέτρες δεν φαινόταν να με ενοχλούν, σαν να ήμουνα συνηθισμένη σε αυτό το περιβάλλον, εγώ που γεννήθηκα στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του κόσμο. Όταν έλεγα αυτό στους ενήλικους, αυτοί γελούσαν και έλεγαν “τι φαντασία αυτό το κορίτσι”. Τελικά, άρχισα να πιστεύω ότι, όντως, ήτανε φαντασία μου, αλλά πώς μπορούσα να φανταστώ ή να σκέπτομαι ένα μέρος που δεν είχα πάει ποτέ.

Είναι τότε φαντασία των περισσότερων παιδιών; Η μπορεί η επιστήμη να το εξηγήσει;

Οι επιστήμονες : Ian Stevenson (1974-“Twenty cases suggestive of reincarnation”) και H. Wambach(1979 ” Life before life”) και R. Moody ( 1976- “Life after life”)έκαναν έρευνες  και ανακάλυψαν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να αποδείξουν μια μετενσάρκωση. Ο Δαλάι Λάμα είπε :” Είναι φυσικό, για τα μικρά παιδιά να θυμηθούν αντικείμενα και άτομα από άλλες ζωές”.   Αλλά, στο δυτικό πολιτισμό είναι περίεργο  να θυμηθείτε την παλιά σας ζωή, έτσι τα παιδιά που μπορεί να θυμηθούν κάτι μαθαίνουν γρήγορα να το  καταπιέζουν/καταστέλλουν και να το αποκρύπτουν. Αλλά αυτές οι μνήμες μπορούν να ξαναέρθουν με την χρήση ύπνωσης.( Wambach 1979).

Ο σκοπός αυτού μικρού άρθρου δεν είναι να αποδείξω ότι υπάρχει μετενσάρκωση αλλά για να καταλαβαίτε γιατί υπάρχει (αν υπάρχει) και γιατί τα όντα (ανθρώπινα και όχι) έρχονται στην ζωή μας.

 

 

 

  Κάνουν τα ζώα Γιόγκα;;

 

Από πολύ νωρίς που άρχισα να εξασκώ την επικοινωνία με τα ζώα, αυτά μου έχουν εξηγήσει ότι ο σκοπός της ζωής τους είναι να βοηθήσουν τον ανθρώπου τον οποίο συναντούν και μένουν μαζί του. Και όχι μόνο να τον βοηθήσουν αλλά να τον καθοδηγήσουν να συμπληρώσει τον σκοπό της ζωής του μαζί με το ζωάκι του.

Ναι, αυτά τα πλάσματα τόσο μικρά και γλυκά έχουν τεράστιες ψυχές και νοημοσύνη,υπεράνω από αυτό που μπορούμε να φανταστούμε. Και θυμούνται (στις περισσότερες  περιπτώσεις) τις παλιές ζωές τους, γιατί απλά δεν έχουν εμμονή να κρατάνε το παλιό του σώμα, όταν πρέπει να πεθαίνουν δεν φοβούνται το θάνατο, γιατί ξέρουν ότι η ψυχή είναι άπειρη.

Όχι, τα ζώα δεν κάνουν γιόγκα ούτε ξέρουν τα Σουτρα του Πατάντζαλι αλλά οι γνώσεις αυτές είναι γνώσεις της φύσης και μόνο αυτοί που μένουν σε ισορροπία με την φύση ( φυτά , ζώα , ανθρώπους) μπορούν να τις αντιλαμβάνονται.

 

Η Πενέλοπη Σμιθ , η πρώτη επικοινωνός με τα ζώα που υπάρχει, έγραψε στο βιβλίο της: « Τα όντα, κανονικά, επιλέγουν να μετενσαρκώνονται σ’ενα σώμα και με μια γραμμή ζωής που θα τα βοηθήσει να συμπληρώσουν τον σκοπό της ύπαρξης τους.»

Οι περισσότεροι Animal Communicators έχουν συναντήσει ζώα που τους έχει μιλήσει από παλιές ζωές τους ίδιους η τους ανθρώπους τους. Κάνουν τα πάντα να βοηθήσουν τον αγαπημένο τους να καταλαβαίνει και να μην υποφέρει τα ψεύτικα βάσανα της ζωής.

 

Το πεπρωμένο, ο σκοπός της ζωής μας

Η Ινδική φιλοσοφία έχει ήδη αναφέρει κείμενα για μετενσάρκωση, Κάρμα και Ντάρμα ( ο σκοπός της ζωής μας). Η  λέξη Κάρμα προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα kri που σημαίνει «κάνω» ή  «πράττω». Επομένως σχετίζεται με την κίνηση ή την πράξη. Δεν είναι κάτι  στατικό. Με αυτή την έννοια, το κάρμα αφορά κάθε είδους πράξη ή δράση.  Το κάρμα αναφερόταν πάντοτε ως νόμος. Οι ανθρώπινοι νόμοι μπορούν να  θεωρηθούν ως κανόνες ελέγχου αλλά το κάρμα, όπως διδασκόμαστε, είναι ένας φυσικός νόμος. Ένας φυσικός νόμος είναι κάτι το διαφορετικό. Δεν επιβάλλεται από κάτι εξωτερικό αλλά είναι έμφυτο στη ζωή. Το κάρμα που συγκεντρώνει ο άνθρωπος είναι τα λόγια, οι πράξεις του, οι σκέψεις και κλπ, όπως ακριβώς με τις πράξεις της τωρινής μας ζωής, έτσι με τις πράξεις των προηγούμενων ζώων , ισχύει ο ίδιο νόμος της ανταπόδοσης.

Ντάρμα είναι το καθήκον, ο σκοπός της ζωής μας και της φύσης με όλα τα όντα που συμπεριλαμβάνεται .

Το Κάρμα είναι μια λέξη πολύ στην μόδα, τελευταία, αλλά τα ζώα το καταλαβαίνουν καλύτερα από τους ανθρώπους. Η Πενέλοπη Σμιθ είχε συναντήσει, μια φορά, ένα ζώο, σένα Ζωολογικό κήπο που έκλαιγε. Όταν τον ρώτησε γιατί, της εξήγησε ότι ήτανε ένα κυνηγός, σε μια παλιά ζωή και είχε σκοτώσει πολλά ζώα άδικα και με βίαιο τρόπο και τώρα έπρεπε να νοιώσει πως υποφέρουν και τα ζώα, πράγμα που δεν είχε καταλάβει στην προηγούμενη ζωή.

Το κάρμα πάνω κάτω το έχουν καταλάβει όλοι, αλλά ο σκοπός της ζωής; Πως μπορούμε να το καταλάβουμε; Εδώ έρχονται τα αδέλφια μας, τα ζώα να μας βοηθήσουν. Ο σκοπό τους είναι να είναι δίπλα στην ανθρώπινη οικογένειά τους , Να τους προστατευόσουν και να τους οδηγήσουν στο καλό δρόμο.    Αν έχετε ένα ζωάκι, είτε στο σπίτι σας είτε έξω, παρατηρείται πως συμπεριφέρεται, τι του κάνει καλό, ποια συμπεριφορά σας το κάνει χαρούμενο και ποια όχι. Κοιτάξτε στα μάτια του όταν κάνετε κάτι που θεωρείτε κακό, κάτι σας λέει. Κοιτάξτε το όταν πάρετε μια σημαντική απόφαση και ρωτήστε την βοήθειά του. Αυτό θα ανταποκρίθει, θα είναι διπλά σας στην κάθε στιγμή της ζωής σας.

Δηλαδή, το μεγαλύτερο δώρο για την ανθρωπότητας είναι τα αδέλφια μας, τα ζώα, που μας αγαπάνε και  μας βοηθάνε στην περιπέτεια της ζωής.

 

Βιβλιογραφία: “When Animals Speak” Penelope Smith

“Science and spirituality, a Quantum integration” Amit Goswani and Maggie Goswani

“Κάρμα και Ντάρμα” Θεοσοφική Εταιρία Εν Ελλάδι

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.